Adana’nın altın makası kumaşa can veriyor.  İşte tüm bunları 15 yaşındaki lise öğrencisi Aliulaş Kapıcıoğlu gerçekleştiriyor. O, dokunduğu her şeyi güzelleştiriyor. Sıradan bir duvar bile onun resimleriyle bir çiçek bahçesine dönüşebiliyor.

HEDEFİ, MODA TASARIM

Asıl hedefi moda tasarım ama o, kendi elleriyle yaptığı bir pastayı yılların ustalarına taş çıkartırcasına süsleyip sanat eserine dönüştürüyor. Takı tasarımı da yapıyor, saç tasarımı da. Yaptığı kurabiyeler, kokteyller de ayrı. Hatta kurabiyeden süs eşyası da yapıyor.

Mehmet Kemal Tuncel Anadolu lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Aliulaş Kapıcıoğlu ile bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnaval alanında bir araya geldik. 15 yaşında bir öğrenci nasıl bu kadar çok yeteneği bir arada bulunduruyordu.

 Ali Ulaş Kapıcıoğlu, henüz yedi yaşındayken başlayan serüvenini anlattı özetle ve son derece mütevazi bir şekilde.

Mıdık Adaspor Spor Okulu Kapılarını Açıyor Mıdık Adaspor Spor Okulu Kapılarını Açıyor

YEDİ YAŞINDA BAŞLADI

İşte eline fırçayı aldığında sıradan bir duvarı çiçek bahçesine dönüştüren, renkleri ustalıkla bir araya getiren, desenlerle kumaşa can veren o koca yürekli Ali Ulaş’ın kendi anlatımdan ilk başlangıç:

 ‘’Ben yedi yaşında ilk başlangıcı yaptım. İlk önce Barbie bebek alarak atık kumaşlardan denemeler yaparak başladım. Daha sonra kuzenim Ferda Aydilek ‘Bir yarışma var. Ona katılabilirsin’ dedi. Nasıl makine kullanılır onu öğretti. Ben de bu şekilde kendi istediğim şeyi o temaya uyarlayarak diktim. Ve bu şekilde bir kostüm oluşturdum.’’

YERE DÜŞEN PORTAKAL ÇİÇEKLERİ

13’üncü Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında gerçekleştirilen kostüm yarışmasına da katıldı Ali Ulaş. Bu yılın teması doğa ve portakal çiçeğiydi. O, portakal çiçeğini kullanarak ‘Portakal Çiçeği Kraliçesi’ yaptı. Adana’yı temsil eden kostüm aslında yere düşen portakal çiçekleri temalıydı.

Aliulaş Kapıcıoğlu’na diğer alanlardaki yeteneklerini de sorduk. Gastronomi, resim, kokteyl gibi. Yanıtlar ise kısa ve netti.  Aliulaş Kapıcıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

‘’Yağlı boya yapabiliyorum. Akrilik boya yapabiliyorum. Her şekilde resim yapabiliyorum. Kokteyl yapıyorum. Normal yemekler de yapıyorum. Zaten moda tasarımdan önce ben gastronomi okumayı düşünmüştüm. Fikrim değişti ama yine de yemekler yapıyorum. Çok fazla olmasa da kitap okurum. Daha çok modayla alakalı şeyleri takip ederim. Mehmet Kemal Tuncel Anadolu lisesi 9’uncu sınıf öğrencisiyim. Bana destek veren tüm öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum.’’

YETENEKLERİ TEK ALANA SIĞMIYOR

İşte Aliulaş Kapıcıoğlu gerçeği. Henüz 15 yaşında ve lise birinci sınıf öğrencisi. Onun yetenekleri tek bir alana sığmayacak kadar büyük ve geniş. 

Ali Ulaş Kapıcıoğlu, ‘’Annem ve babam bana bu yaptıklarım konusunda engel çıkarmadı, özgür bıraktı ve hep destek oldu. Bunun da ben de son derece önemli bir etki bıraktı’’ diye konuştu.

Ali Ulaş’ın yaptığı Türkiye haritalı Türk Bayrağı da okulunda yer alıyor.

Muhabir: BERİL ANT