Malatya kayısısından Aydın incirine, hurmadan cevize kadar birçok çeşit barındıran bu tezgahlarda adeta renk cümbüşü yaşanıyor.

Çarşıdaki bir müşteri olan Ahmet B, kuru meyve fiyatlarının geçen seneye göre arttığını belirterek düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

25 Milyonluk ‘Haraç’ Kurşunu! 25 Milyonluk ‘Haraç’ Kurşunu!

“Eskiden kayısıyı 150-200 TL’ye alıyorduk, şimdi 380 TL’yi bulmuş. Ama yine de almak zorundayız. Çocukların sağlığı, kışa güçlü girmemiz için kuru meyveye ihtiyaç var. Ceviz, kayısı, dut bunlar doğal enerji kaynakları; evde mutlaka bulunması lazım.”

Bir diğer vatandaş, Elif H, ise hurmaların ve incirin fiyatındaki artıştan bahsederek şunları söylüyor:

“Özellikle Aydın incirini çok severiz ama 375 TL’yi bulmuş. Geçen sene bu kadar değildi. Hurma da 100-130 TL arasında değişiyor. Ama sağlıklı yaşamak istiyorsak mecburen alıyoruz. Çocukların bağışıklığı için de kuru dut ve kayısı alıyorum.”

Kış aylarına sağlıklı ve güçlü girmek isteyen vatandaşlar, artan fiyatlara rağmen alışveriş yapmaya devam ediyor. Adana Çarşısı’ndaki bu hareketlilik, kış hazırlıklarının hız kazandığının en güzel göstergesi.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ