Türkiye’nin ilk tufanda karpuzu hasadına katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, karpuz hasadının çiftçilere ve kente hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Çiftçilerimize ve tüm Adana’ya bereketli bir sezon diliyoruz. 10 Mayıs itibarıyla genelde Adana’da karpuz sezonu açılışı yapılıyor. Türkiye’deki karpuzun yaklaşık 5’te biri Adana’da üretiliyor. Adana zaten karpuz konusunda marka olmuş bir şehir. Biraz evvel tadımını da yaptık. Çok lezzetli aroması ve kendine özgü tadıyla Adana karpuzu Türkiye’de kendine haklı bir şöhret elde etmiş durumda. Bu sezon da aynı şekilde karpuzumuzun daha önceden kazandığı şöhreti devam ettirerek bereketli bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyorum” dedi.
TİMLER OLUŞTURULDU
Adana karpuzunun kalitesinde düşüş meydana gelmemesi ve en güzel hali ile tezgahlarda yerini almasını amaçladıklarını belirten Köşger, "Karpuzun erken hasadını ve olgunlaşmadan tezgâha çıkmasını engellemek üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimizin oluşturdukları timler var, onlar kontrol ediyorlar. Adana karpuzumuzun hak ettiği şöhreti zedelememek için üreticilerimizin de daha itinalı davranmalarını beliyoruz. Erken kesim ve erken hasat kendileri için de markalaşmış Adana karpuzu için de zarar demek. Son derece güzel, lezzetli, aromalı ve Adana karpuzunun adına yakışır bir şekilde hasat edildiğini gördük. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı.