Kültür-Sanat

“Adanalılar Yemek Yemek İçin Yaşar”

Adana Valiliği organizasyonunda; ‘Kökleriyle Adana’ ana temasıyla kentte bu yıl 8.’si organize edilecek olan; ‘Uluslararası Lezzet Festivali’ için hazırlıklar sürüyor. 17-20 Ekim tarihleri arasındaki festivale, bu yıl yaklaşık bir milyon kişinin katılması bekleniyor.

Loading...

Adana Müze Kompleksi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “İnsanların birçoğu yaşamak için yemek yiyor ama Adanalılar, yemek yemek için yaşıyor. Adana'da yemek yemek bir yaşam tarzı haline gelmiş. Bu da Adana’da yemeğe verilen değeri ortaya koyuyor” dedi. 

Festivalin ana temasının; ‘Kökleriyle Adana’ olduğunu hatırlatan Köşger, “Bu rastgele seçilmiş bir şey değil. Anadolu’daki medeniyetler beşiğinin en önemli merkezi Çukurova; Çukurova’nın da kalbi Adana. Dolayısıyla Adana, tüm bu medeniyetlerin kesişim noktasında” ifadesini kullandı.

Öte yandan, sunuculuğunu Adanalı ünlü oyuncu Yeliz Doğramacılar’ın yaptığı tanıtım toplantısında; Adana mutfağının birbirinden lezzetli ürünleri sergilendi. En fazla ilgiyi de yine ‘Adana Kebap’ gördü.