Adana

‘Akran Zorbalığı’nda Yürek Yakan İtiraf!

Adana’da polis, ‘akran zorbalığı’na karşı eğitim kurumlarını gezip, özellikle ilk ve ortaokul çağındaki çocuklara hem bilgilendirmelerde, hem de uyarılarda bulunuyor. Söz konusu çalışma, acı bir gerçeği de ortaya çıkarttı. 10 yaşındaki G.A. adlı kız çocuğunun; “Boyum kısa ve zayıfım diye arkadaşlarım ‘sıska’ diye benimle dalga geçiyor. Yapılan şakalara çok üzülüyorum, sürekli ağlıyorum. Okula gitmek istemiyordum. Annem ve öğretmenim ben ikna etti” itirafında bulundu. Öğretmen ve idarecilerle de görüşen polis, özellikle sosyal medyada yer alan; ‘itiraf sayfası’ adlı bölümlerde öğrencilerin birbirlerine yönelik suçlama, dedikodu ve iftiraları paylaştığını; gerçek hayatta da çocukların karşı karşıya geldiğini tespit etti.

‘AKRAN ZORBALIĞI’ ÇALIŞMASI

Çanakkale’de boyu kısa olduğu için okulda ‘akran zorbalığı’na maruz kalan, 12 yaşındaki Eren Özgür’ün, girdiği bunalım sonucu 4. kattaki evlerinin penceresinden atlayıp intihar etti. Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kentte de benzer bir olay yaşanmaması için ‘akran zorbalığı’nın yoğun olduğu ilk ve ortaöğretim kurumlarıyla liselerde kapsamlı bir çalışma başlattı.

ÖNCE EĞİTİM; SONRA UYARI

4’er kişiden oluşan ekipler, kent genelindeki okulları tek tek gezip, burada çocuklara önce polislik mesleğini tanıtıyor; sonra da onlara ‘akran zorbalığı’ konusunda eğitim verip, uyarılarda bulunuyor. Polis, önce çocuklara ‘akran zorbalığı’nın ne olduğunu anlatıp, onlara bunun neden olabileceği durumları konusunda uyarılar yaptı. ‘Siber zorbalık’ konusunda da öğrencileri bilgilendiren ekipler, acı bir itirafla da karşılaştı.

BENİMLE DALGA GEÇİYORLAR

10 yaşındaki G.A. adlı bir kız öğrencinin, toplantıda polislere; “Boyum kısa ve zayıfım diye arkadaşlarım ‘sıska’ diye benimle dalga geçiyor. Yapılan şakalara çok üzülüyorum, sürekli ağlıyorum. Okula gitmek istemiyordum. Annem ve öğretmenim ben ikna etti” itirafında bulundu. Öğretmen ve idarecilerle de görüşme yapan ekipler, özellikle sosyal medyadaki ‘itiraf sayfası’ adı altındaki tehlike ve ‘siber zorbalık’ konusunda da öğrencileri uyardı.

‘İTİRAF ODASI’ UYARILARI

Öğretmen ve idarecilerle de görüşen polis, özellikle sosyal medyada yer alan; ‘itiraf sayfası’ adlı bölümlerde öğrencilerin birbirlerine yönelik suçlama, dedikodu ve iftiraları paylaştığını; gerçek hayatta da çocukların karşı karşıya geldiğini tespit etti. Öğrencilere; ‘siber zorbalık’ konusunda da uyarılarda bulunup, yaptıklarının suç olduğuna dikkat çeken ekipler, “Arkadaşlarınızın dış görünüşü, konuşmasıyla dalga geçmeyin. Onlar hakkında iftiralarda bulunmayın” uyarısını yaptı.