Deprem sonrası Samandağ’da gönüllü öğretmenler eğitim seferberliği başlattı. Sosyal medyadan yaptıkları çağrıyla gönderilen bir konteynerde depremzede öğrencilere ders verilmeye başladı. ATDSK üyesi sanatçı Orçun Utlu’nun da girişimiyle öğretmenlerin başlattığı eğitim seferberliğine yardım yağmaya başladı. Gönderilen konteynerler ve eğitim araç-gereçleriyle Samandağ’ın Kurt Deresi Mahallesi’nde 13 derslik, bir teknoloji sınıfı, öğretmenler odası, 2 misafir konutu, bir depo ve 2 psiko destek çocuk oyun odasının yer aldığı eğitim köyü oluşturuldu.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü adı verilen eğitim yuvasında 600’den fazla öğrenci eğitimlerini sürdürdü. Anaokulu, kreş çağındaki çocukların okul öncesi eğitimlerini sürdürdüğü, üst sınıflardaki öğrenciler için de sınava hazırlık etüt çalışmalarının yapıldığı 100. Yıl Atatürk Eğitim Köyü’ne Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü de konteyner derslik ve malzeme desteği verdi. ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Yönetim Kurulu Üyesi Alperen Pişkin, HPTC Baş Antrenörü Renato Vavassori, ATDSK’nın voleybolda partnerlik yaptığı Karespor Kulübü’nün Başkanı Ümit Adaş, ATDSK üyesi gazeteci Yüksel Eker, eğitim köyünün mimarlarından sanatçı Orçun Utlu ile birlikte Samandağ’ı ziyaret ederek, eğitim köyündeki öğrencilerle buluştular.
Derslikleri gezen, öğrencilerle bir araya gelip, sohbet eden ATDSK heyeti, doğum günü olan öğrencilerle birlikte pasta keserek kutlama da yaptılar. Öğrencilerle langırt oynayan Keskin ve Vavassori, eğitim köyünde sınava hazırlanan öğrencilerin depremin etkilerine rağmen LGS ve üniversite sınavlarında üstün başarı elde etmelerinin yok olmayan umudun ışığı olduğunu ifade ettiler. Keskin, öğrencileri ara tatilde Adana’da misafir edebileceklerini bildirdi, LGS’de büyük başarı elde edecek öğrencilere de İtalya tatili sözü verdi. Orçun Utlu ve projenin mimarlarından fen bilimleri öğretmeni Erhan Gümüş, eğitim köyüne desteği nedeniyle Keskine plaket vererek, teşekkür ettiler. Deprem sonrası yaşadıkları süreci anlatan Erhan Gümüş, “Çocukları deprem psikolojisinden uzaklaştırmak, eğitimlerinin aksamamasını sağlamak istedik. Sosyal medyadan bir konteynere ihtiyacımız olduğunu duyurduk. Hayırseverler bize ulaştılar. 24 Şubat'ta iki öğretmen ve 22 öğrenciyle başladığımız eğitim seferberliği büyüyerek eğitim köyüne dönüştü. Depremde her şeyimizi kaybettik, ama umudumuzu kaybetmedik. Öğrencilerimiz bizim umudumuz, geleceğimiz. Geleceğe ışık olacak gençlerimize inanarak destek veren sponsorlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.