TOPLUMDA KAYGI OLUŞTU
Ayhan Barut, “Temel mesele, hukukun bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkıdır. Halkın iradesiyle seçilmiş başkanlarımız, kuru iftiralarla cezalara çarptırılırken asıl darbe, başkanlarımıza olduğu kadar halk iradesine ve adalete vurulmuştur. Bir insanın suçlu olup olmadığına siyasi kimliğine göre değil, somut deliller üzerinden bağımsız mahkemeler karar vermelidir. Özellikle muhalefet belediye başkanlarına yönelik soruşturmalar toplumda ciddi bir adalet ve eşitlik kaygısı oluşturmuştur.” dedi.
KARARI KABUL ETMİYORUZ
Yargının iktidarın da muhalefetin de üzerinde olması gerektiğini vurgulayan YENİ Partili Barut, “Adaletin terazisi bir tarafa eğildiğinde yalnızca sanıklar değil, devletin itibarı da zarar görür. Bizim talebimiz şeffaf yargılama, somut delil, savunma hakkı ve herkes için eşit hukuktur. Başkanlarımızın suçsuzluğuna inanıyor, bu haksız ve hukuksuz kararı kabul etmiyor, bir an önce adaletin tesis edilmesini, başkanlarımızın görevine dönmesini istiyoruz.” diye konuştu.
YARGI YOLU AÇIK
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu 5’i tutuklu 200 sanıklı Aziz İhsan Aktaş davasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a 6 yıl 3 ay, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e 8 yıl 4 ay, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a ise 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Hukukçular, yargı yolunun açık olduğunu belirterek, başkanların İstinaf ve Yargıtaya başvurabileceğini kaydetti.
Kültür-Sanat
Adana
Adana
Barut: Asıl Darbe Halkın İradesi Ve Adalete Vuruldu
Yeni Parti Adana Milletvekili Ayhan Barut, örgüt suçlamasının çökmesine rağmen Aziz İhsan Aktaş davasının karar duruşmasında belediye başkanlarına ceza yağdırılmasına tepki gösterdi.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Başkan Tetik’ten Engelli Emekliliği İçin Sağlık Kurulu Raporu Çağrısı
Yoğun Bakımda Dehşet
Adanaspor’da 60 Milyon TL’lik Borca Rağmen Transfer Hamlesi!
Adana’da Belediye Otobüsünün Tekerleği Fırladı!
Sanatın En Büyük Gücü, İnsana Kendi İnsanlığını Unutturmaması
Adana Tabip Odası’ndan Yazıcıoğlu Soruşturmasında Tutuklanan 4 Hekim İçin Çağrı
Adana’da 2 Gencin Öldüğü Kazada Tahliye Kararı!
Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı’nın Film Projesi Altın Portakal Seçkisinde
Çukurova’ya Operasyon!
Adana’da İki Şehit Kardeşin Asırlık Mezarları Şehitliğe Dönüştürüldü





