Eğitim

ÇÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 Döneminde 338 Mezun Verdi

Açık Amfi’de gerçekleştirilen ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in video kutlama mesajının yayınlandığı tören; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neslihan Boyan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yardımcıları Prof. Dr. Özden Özgür Horoz ve Doç. Dr. Gamze Akkuş, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz ve YK Üyesi Doç. Dr. Gökhan Alıcı, ÇÜ Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, akademisyenler, mezunların aileleri ve davetlilerin katılımıyla saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

DR. AKGÜL, “AYNI GEMİDEYİZ. GEMİYİ TAMİR ETMEYE ÇALIŞANLARA SELAM OLSUN”

Dönem birincisi Dr. Raşit Yaşar Akgül, fakülte kütüğüne ismini çakmasının ardından yaptığı konuşmada, aydınlığıyla karanlığıyla 6 yıllık eğitimini bitirdiklerini söyleyerek “Ben bugün burada aydınlıklardan bahsetmek ve üzerimizde emekleri örnek insanlara geçici bir veda etmek istiyorum. İlk başladığımızdaki heyecanlarımız, sevinçlerimiz, kaygılarımız, beklentilerimiz, sorumluluklarımız ile şu an pek çok farklılıklar olsa da temelde görevimiz aynı. Atamız önderliğinde nice insanların üzerine bastığımız bu topraklar şu ana kadar gösterdiğimiz ve ilerde göstereceğimiz özveriler sayesinde yaktığımız meşaleyle insanları aydınlatmaktır görevimiz. Bu meşaleyi taşımayı görev edinmiş, hepimizin aynı gemide olduğunu bilip, direğe tırmanmaya çalışanlar yerine gemiyi tamir etmeye çalışan herkese saygılarımı sunuyorum. Üniversitelerde hasta muayenesinin eğitiminden önce gelmesi, değerler yerinde sayılara önem verilmesi gibi sorunlardan hepimiz şikayetçiyiz. Biz burada hocalarımızla samimi bir iletişim ve toplu bir çabayla bu sorunları aşabileceğimizi ümit ediyoruz.” dedi.

UZM. DR. CANATAROĞLU, “HEKİM OLMAK TOPLUMUN KALBİ OLMAKTIR”

Çukurova Tıp Fakülteli olmanın ayrıcalıklı olduğunu ifade eden ÇÜ Tıp Mezunlar Derneği Başkanı Uzm. Dr. Hatice Canataroğlu, “Mesleğimizi yaptığımız her anımızda hocalarımızdan aldığımız eğitim hep rehberimiz olmuştur. Bir çınar gibi sırtımızı yasladığımız fakültemiz, mezunlar derneğimizin de katkılarıyla ülkenin sayılı eğitim kurumlarından biridir. Sizler bugün itibariyle derneğimizin doğal üyesisiniz. Unutmayın kökünüz burasıdır. Hekim olmak toplumsal ve sosyal olayların tam kalbinde bulunmaktır. En büyük amacımız ihtiyacı olan tıp öğrencilerine burs desteği ve mentörlük vermektir. Vermeye devam ediyoruz. En büyük dileğimiz; depremde yara alarak bizleri üzen, eğitim aldığımız, bölgenin candamarı, şifa kaynağı Balcalı Hastanemizin en kısa sürede güçlü olarak ayağa kalkmasıdır. Yaşamınızda ve meslek hayatınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

UZM. DR. POLATÖZ, “REFERANSIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

Zorlu geçen tıp eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, konuşmasında “Sevgili genç meslektaşlarım, tıp eğitimi uzun olduğu gibi zorlu bir süreçtir. Ve bir ömür boyu sürer. Hastalarımıza karşı olan sorumluluklarımız sadece mesleğin icrası olarak tanımlanamaz. Halkımızın sağlık durumu bütün yönleriyle bizlere emanettir. Mezuniyet sonrası ülkemizin farklı illerine atarak göreve başlayacaksınız. Önümüzdeki günlerde karşılaşacağınız zorluklar sizi olumsuzluğa sürüklemesin. Çünkü görev alacağınız her ilde Tabip Odaları var. Yani sizlerin abilerinin ablalarının kurduğu odalar. Bu nedenle meslek örgütü olan tabip odaları her durumda her zaman sizin yanınızdadır. Mutlaka üye olunuz. Hekimlik mesleği son günlerde itibarsızlaştırılma durumuyla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sizi yıldırmasın. Çünkü bizlerin referansı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyerek yolumuzu ve geleceğimizi aydınlatmıştır. Bu duygularla şart ne olursa olsun ‘İyi Hekimlik’ yapmak bizlerin görevidir. Bu anlamda sizleri yetiştiren hocalarımıza ve değerli ailelerinize saygılarımı sunuyor, hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

PROF. SERT, “İYİ HEKİMLİK BİR SANAT OLARAK TANIMLANMIŞTIR”

Tıp eğitiminin dünyanın her yerinde zor olduğunu, adanmışlık gerektiğinin altını çizen ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sert, yaptığı konuşmada “Hekimlik aslında bir sanat olarak tanımlanmıştır; işinizi severek yaparsanız keyif alır, usta bir sanatkara dönüşürsünüz. Sevgili genç meslektaşlarım meslek hayatı boyunca sizlerden şifa bulmaya gelen dertli hastalarınız olacak, bazen gerçek hastalığı olan bazen de sırf, derdini dinleyecek biri olarak size gelecek, ruhunda yaşam gücü bulmaya çalışacak. Lütfen hastalarınızı sabırla, şefkatle dinleyiniz ve muayene ediniz. Hasta tanısının yüzde 80’nini bunlar oluşturur. Zira asırlardır devam eden usta çırak öğretisi bunlara dayanır. Hastaya dokunmadan tetkik isteyen, sağa sola gönderen hekim olmayınız. Gereksiz tetkikler devletimize mali yük, laboratuvar hataları, hastalara bezginlik vermektedir. Meslek uygulamalarınızda etik, deontolojik değerleri unutmayınız. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırımı gözetmeksizin, tam bir hekimlik ruhu ve bilinciyle hareket ediniz. Hepinizin yolu açık olsun. Bu vesileyle mezunlarımızın anne babalarına, saygıdeğer hocalarıma, Tabip Odamıza, Mezunlar Derneğimize, tertip komitemize ve törenimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından mezunlara diplomaları verildi.