Adana’nın Feke ilçesinde babasından kalan mesleği ailesi ile birlikte sürdüren İsa Koştur keçi sütünden el yapımı dondurma üreterek taleplere yetişmeye çalışıyor. Bölge üreticilerden aldığı Keçi sütü ve salep ile yazın serinleten lezzeti dondurma üretimi yapan genç girişimci günlük taleplere yetişmeye çalışıyor. Adana, mersin Osmaniye gibi bir çok ilden keçi sütü dondurmasına talep gördüğünü aktaran İsa Koştur, “Kendi yöremizin kendine özgü sahlep ve keçi sütünden dondurma yapıyoruz. Bir iki hafta öncesinde stok yapıyoruz. Günlük taze taze satıyoruz. Tam donmadan bile alıyorlar. Çevre illerden geliyorlar yoğun bir talep var. Şu an günlük ortalama 80 kilogram ile üretimi sürdürüyoruz” dedi.
Dondurmanın lezzetini duyan sıraya giriyor
Adana’nın Feke ilçesinde ailesinden eski sistem ile dondurma üretimini sürdüren İsa Koştur, bölgede üretilen keçi sütü ve salepten dondurma yaparak siparişlere yetişemiyor. El yapımı dondurma için Adana ve çevre illerden yoğun talep gören üretici günlük 80 kilogram dondurma üretildiğini ve tükendiğini kaydetti.
Trend Haberler
Mandalina Dalında 17 Lira
Hafif Ticari Araçla Otomobil Çarpıştı
Kelebek Hastası Emel'e Doktorundan Duygusal Şiir
Şeytanın Aklına Gelmez!
900 Binlik Operasyon!
Başkan Doğan: Korsan Satışları Durdurun
Çalışan Gazeteciler Günü Adana'da Kutlandı
Adana’da Aile Hekimleri ve Sağlık Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi Devam Ediyor
Adana’da ‘Sentetik’ Operasyon!
Hatalı Parklara Çekici Müdahalesi