Adana’nın Feke ilçesinde babasından kalan mesleği ailesi ile birlikte sürdüren İsa Koştur keçi sütünden el yapımı dondurma üreterek taleplere yetişmeye çalışıyor. Bölge üreticilerden aldığı Keçi sütü ve salep ile yazın serinleten lezzeti dondurma üretimi yapan genç girişimci günlük taleplere yetişmeye çalışıyor. Adana, mersin Osmaniye gibi bir çok ilden keçi sütü dondurmasına talep gördüğünü aktaran İsa Koştur, “Kendi yöremizin kendine özgü sahlep ve keçi sütünden dondurma yapıyoruz. Bir iki hafta öncesinde stok yapıyoruz. Günlük taze taze satıyoruz. Tam donmadan bile alıyorlar. Çevre illerden geliyorlar yoğun bir talep var. Şu an günlük ortalama 80 kilogram ile üretimi sürdürüyoruz” dedi.
Dondurmanın lezzetini duyan sıraya giriyor
Adana’nın Feke ilçesinde ailesinden eski sistem ile dondurma üretimini sürdüren İsa Koştur, bölgede üretilen keçi sütü ve salepten dondurma yaparak siparişlere yetişemiyor. El yapımı dondurma için Adana ve çevre illerden yoğun talep gören üretici günlük 80 kilogram dondurma üretildiğini ve tükendiğini kaydetti.
Trend Haberler

Adana’nın Boğazı "Eski Baraj" Karanlığa Terk Edildi

Çukurova’ya Ve Çocuklara Yakışan Şölen

Adana’da Halkçı Liseliler Yürüyüş Yaptı

AOSB’de Çamur Kurutma Tesisi Protokolü İmzalandı

Halı Sahada Aniden Fenalaşan Adam Hayatını Kaybetti

Adana’da Termometre Sıcaklara Teslim Oldu

Tarım-GFE’de Yıllık Artış Yüzde 28,92'yi Buldu

Seyhanlı Çocuklar ‘Trafik Eğitim Parkını’ Çok Sevdi

Öğrenciler Büyüklere Hem Umut Hem Örnek Oldu

Şehit Kızına İlk Yaş Gününde Jandarmadan Sürpriz