Çıtır Yumurta

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet yumurta (1 tanesi kasede çırpılacak)

1 su bardağıun(bulamak için)

2 dal taze biberiye

1 su bardağı ekmek kırıntısı

2l itre su (kaynatmak için)

Tencerenin içerisine su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin. Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırın ve bir girdap oluşturun. Yumurtalardan birini kâseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine bırakın. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın. Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın. Son olarak biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kâsede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü olacak şekilde kızartın. Sıcak olarak servis edin, afiyet olsun…

Yumurtalı Ekmek

3 adet yumurta

1çay kaşığı tuz

1/2çay kaşığı karabiber

1/2çay kaşığı kekik

1/2çay kaşığı pul biber

1adet bayat ekmek (dilimlenmiş)

Bir kâsenin içinde yumurta, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi homojen bir kıvama gelene kadar çırpın. Dilimlenmiş bayat ekmekleri yumurtalı karışımın içerisine batırın. Tavada yağı kızdırın ve harcı içine çekmiş ekmek dilimlerini arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

Yumurta Salatası

6 adet yumurta

“Üst Düzey Futbol Oynuyoruz!” “Üst Düzey Futbol Oynuyoruz!”

Yarım demet maydanoz

1 avuç dereotu

Yarım limonun suyu

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 dolu çay kaşığı kekik

1 dolu çay kaşığı kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

Yumurtaları haşlamak için uygun bir tencereye alalım. Üst kısımları hafif açık kalacak şekilde su ilavesi yaparak, ocağın altını açalım. Kaynamaya başladıktan sonra, 8-10 dakika süre ile haşlayalım ve ateşten alıp, süzüp soğutalım. Süzmüş olduğumuz maydanoz ve dereotunu incecik kıyalım. Kabuklarını soyduğumuz yumurtaları keserek kâseye alalım. Yumurtaların üzerine; baharatlar, yeşillikler, limon suyu ve zeytinyağı ilavesini yaparak, karıştıralım. Hazır olan salatamızı servis tabağına aktaralım. Afiyet olsun.

Editör: Metropol Gazetesi