İnternetten verdikleri sahte ilanlarla günlük 5 milyon lira vurgun yapan şebekenin, parayı da ‘kripto para’ya dönüştürüp, yurtdışına kaçırdığı belirlendi. Çete lideri Burak K., baskın anında 3. kattan apartmanın havalandırma boşluğuna attığı, 3 cep telefonu itfaiyenin 10 saatlik çalışması sonrası bulunurken, dolandırıcıların tezgahı da deşifre oldu. Polis, çetenin her biri 3 milyon değerindeki 3 lüks aracı, 300 bin nakit parası ve altınlarına el koydu.  

Adana’da polis, 100 kilometre iz sürdü; biri kadın 4 kişilik bir ‘sanal dolandırıcılık çetesi’ni çökertti. Şebekenin, internet siteleri üzerinden verdikleri sahte ilanlarla günlük 5 milyonluk vurgun yaptığı tespit edildi.

SAHTE İLANLA SATIŞA ÇIKARTTI

Adana’da yaşayan Kadir T., otomobilini 2 milyon 400 bin liradan bir internet sitesi üzerinden satışa çıkarttı. Onunla bağlantıya geçen ve kendisini, ‘gayrimenkul yatırımcısı’ olarak tanıtan bir kişi, aracı satın alacağını belirtip, 2 bin 400 lira kapora ödeyerek, ilanı yayından kaldırttı. Zanlı, söz konusu arabaya ait görsel ve bilgilerden yeni ve sahte bir ilan oluşturup, bu kez aynı aracı bir milyon 750 bin liradan, yine aynı sitede satışa çıkarttı.

ONUNLA SAKIN PARAYI KONUŞMA

Bu ilanı gören Hakan G., otomobili satın almak istediğinde ‘sazan sarmalı’nın kurbanı oldu. Kendisini, Mersin’de yaşayan ‘akaryakıt istasyonu sahibi’ olarak tanıtan dolandırıcı, fiyatta anlaşıp, satış için notere davet ettiği Hakan G.’ye; “Araç, şirket üzerine kayıtlı. Devri için elamanları göndereceğim. Onlara sakın para konuşma” diye uyardı. Aynı dolandırıcı Kadir T.’ye de; “Aracı, arsa karşılığı alıyorum. Biz aracıyız. Gelen kişiyle para konuşma” dedi.

BİR MİLYON 750 BİN LİRA VURGUN

Dolandırıcıların yalanına inanan Hakan G., kendisinden istenildiği gibi verilen IBAN adresine bir milyon 750 bin lirayı gönderdi, ancak noterin araç sahibi Kadir T.’ye; “Para hesabınıza yattı mı?” diye sorması üzerine Hakan G. de dolandırıldığını anladı ve soluğu emniyette aldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ‘sazan sarmalı’nı aydınlatabilmek için özel bir ekip oluşturdu.

100 KİLOMETRELİK AMANSIZ TAKİP

Olayda kullanılan cep telefonu ve paranın izini süren polis, dolandırıcılara da yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta; Mersin’in Mezitli ilçesinde ulaştı. Yürütülen soruşturmada Burak K. liderliğinde biri kadın 4 kişilik bir ‘sanal dolandırıcılık çetesi’ni deşifre eden polis, zanlıları teknik ve fiziki takibe aldı. Şebekenin, günlük ortalama 5 milyon liralık vurgun yaptığı, parayı da ‘kripto para’ya çevirip, yurtdışına kaçırdığı tespit edildi.

İTFAİYE TELEFONA 10 SAATTE ULAŞTI

Burak K.’nin, kendileriyle ortak hareket eden zanlılar üzerine kayıt yaptırdığı apart otellerde kalıp, yakalanmamak için de sürekli adres değiştirdiği tespit edildi. Burak K. ve sağ kolu Sadullah A.’nın, Mezitli ilçesinde kaldığı apar otele baskın düzenleyen polis, her iki zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Şüphelilerin, baskın anında 3. kattan, havalandırma boşluğuna attığı 3 adet cep telefonu da olay yerine çağrılan itfaiyenin 10 saatlik bir çalışması sonrası bulundu.

Sazan Telefon

10 MİLYON LİRALIK LÜKS OTOMOBİLLER

Çeteyle ortak hareket eden Yağmur Ç. ve Baran T. de adreslerine düzenlenen şok baskında kıskıvrak yakalandı. Operasyonda yapılan aramalarda da 200 bin TL, 2 bin 500 ABD doları ile birlikte altın küpe, kolye ve bilezik gibi ziynet eşyaları ele geçirildi. Burak K., Sadullah A. ve Baran T.’nin kullandığı ve piyasa değeri yaklaşık 10 milyon değerindeki 3 lüks otomobile de el konuldu.  

Sazan Para

SON ADRESLERİ ‘CEZAEVİ’ OLDU

Su Altında Kolu İki Kaya Arasına Sıkıştı Su Altında Kolu İki Kaya Arasına Sıkıştı

Gözaltına alınarak Mersin’den Adana’ya getirilen zanlılar, emniyetteki sorgularında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Çete lideri olmakla suçlanan Burak K., “Suça konu işlemleri biz yapmadık. Kimseyi de dolandırmadık” savunmasını yaptı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Burak K. ile birlikte Sadullah A. ve Baran T., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Yağmur Ç. de ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Çukurova Metropol Gazetesi