Özel Haber

İşte Pazar Kahvaltılarının Vazgeçilmezleri!

Menemen:
3 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
(İsteğe bağlı farklı baharatlar ve kaşar peynir)

Yapılışı:
Biberleri ince ince, soğanları küp küp doğruyoruz. Sıvıyağı döktüğümüz tavaya biberlerimizi ve soğanlarımızı kavuruyoruz. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave ediyoruz. Tavanın kapağını kapatıp domateslerin iyice pişmesini bekliyoruz. Domatesler pişince yumurtalarımızı kırıp ekliyoruz. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyebiirsiniz. Dilerseniz tavanın altını kapatmadan hemen önce kaşar peyniri ekliyoruz. Sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Sigara Böreği:
Hazır yufka
Lor peynir 
Maydanoz
(İsteğe bağlı haşlanmış patates)
Sıvı yağ

Yapılışı:
Sigara böreği yufkası elinizde yoksa yufkayı üçgen şekilde bölün. Doğradığınız maydanozu ve peyniri karıştırarak iç harcınızı hazırlayın. Üçgen yufkanın geniş kısmına haşlanmış patates yada peynirli harcınızı 1 kaşık kadar ekleyin, rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını su ile hafif ıslattığınız takdirde börekler açılmaycaktır. Börekleri kızgın yağda çevirerek pişirin. Afiyet olsun…

Krep tarifi:
2 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ

Yapılışı:
Derin bir kaba yumurtarları kırıp çırpıyoruz. Sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve tuzu ekleyin kıvamı biraz cıvık olacak. Un eksik kalırsa eklemeye devam edin. Tavaya sıvı yağ ekleyip biraz ısınmasını bekleyin. Kepçeyle aldığınız krep hamurunu çevirerek pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun…