Adana’da çevre illerden gelen işletmecilerin yer aldığı yöresel lezzetlerin ve ürünlerin tanıtıldığı Yöresel Ürünleri Festivali’nde Erzurum’un dillere destan Cağ Kebabı da yer aldı.
“BEĞENİLDİĞİ İÇİN SÜREKLİ GELİYORUZ”
Cağ Kebabı için özel bir stant kuran işletmeci Erdal Kızılca odun ateşinde pişen bu kebabın özelliğini Çukurova Metropol’e anlattı.
Festivalle ilgili düşüncelerini dile getiren Kızılca, “Erzurum’dan geliyoruz. Cağ kebabını Adana’yla buluşturuyoruz. Daha önce de çok geldik. Fazla beğenildiği için tekrardan gelme gereğini gördük. Devamlı geliyoruz. İki, üç, dört ayda bir buradayız.” dedi.

“ADANALI ET SEVİYOR”
Kızılca, Adana’da Cağ Kebabı satmaya çalışmanın dezavantaj olup olmadığıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:
“Adanalı et seviyor. Ama bu tamamen farklı bir et. Nasıl farklı bir et? Bunun terbiyesinde sadece tuz var. Etin kendi tadını alıyorsun. Bu farklı bir şey. Kuzu etinden. Marine yapılır. Marinede sucuk kıvamını almıştır. Kuzunun neresinden istersen. Burnundan tut, kaburgasına. Ama hiçbir işleme tabi tutmadan sadece marine ederek sunuluyor. O yüzden kendi lezzetini alıyorsun baharatın tadını değil. Biz iddialıyız.”

“KİMİLERİ ‘YATAY DÖNER’ DİYOR, ALAKASI YOK”
Cağ Kebabı’nı dönere benzetenlerin büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu aktaran Kızılca şunları söyledi:
“Dönerle hiç alakası yok. Bir kere döner dana etidir. Kuyruk yağı kullanılır. Bu ise kuzu eti. Kaburga yağı kullanıyoruz. Bunda zerre kadar kuyruk yağı bulamazsın. Kimileri yatay döner diyor ya en ufak bir alakası yok. Bu hayvanın baştan aşağı güzel bir şekilde sinirlerinin alınmış şekli.”




