FESTİVALE POZANTI STANDI DAMGASI

Pozantı Belediyesi'nin açtığı stantta 1400 rakımda yetişen doğal ve organik ürünler olan çilek, bal, cevizli pekmez sucuğu, elma, tarhana gibi birçok ürünün yanında Pozantı Belediyesi işletmesindeki Sebze-Meyve Kurutma Merkezinde üretilen meyve reçelleri, kurutma ürünleri ve üzüm pekmezi gibi ürünler festivale katılanların yoğun ilgisine sebep oldu.

ORGANİK KÖY ÇİLEĞİ KAPIŞ KAPIŞ SATILDI

Pozantı Belediyesi standında özellikle bin 400 rakımda köylüler tarafından yetiştirilen hiçbir katkı maddesi bulunmayan organik köy çileği ziyaretçiler tarafından kapış kapış satıldı. Geçtiğimiz yıllarda da festivale gelerek Pozantı çileğini alan ziyaretçiler, bu çileği almak için sabahın erken saatlerinden lezzet festivali alanına geldiklerini ifade ettiler.

BAŞKAN MUSTAFA ÇAY’DAN STANTA ÖZEL İLGİ

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kurulan stantın düzeniyle ilgili bizzat kendisi ilgilendi.

Sepetlere özenle dizdiği çilekleri kendi elleriyle katılımcılara ikram eden Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Adana’mızın Gastronomi değeri yüksek olan yerel lezzetlerinin hak ettiği değerini bulabilmesi ve turizm değerine katkı sunması amacı ile düzenlenmiş olan Adana Lezzet Festivali'nin gereken ilgi ve desteği gerek ulusal ve yerel basın kuruluşları, tanınmış önemli gastronomi uzmanları ve aşçıların maharetli sunumları ile layıkıyla tanıttığını düşünüyorum. Bu Lezzet Festivalinin yerel ürün çeşitliliği ve lezzetleriyle en dikkat çeken stantlarından birisinin Pozantı Belediyesi stantı olması, yoğun ilgi ve destek görmüş olması, köylülerimizin yerel lezzetlerinin ekonomik karşılığını almış olması Belediye Başkanı olarak beni ziyadesi ile memnun etti.

Editör: Metropol Gazetesi