Bu tatlı, hem pratik hem de lezzetli oluşuyla diziye keyif katan unsurlardan biri. İşte, küçük Osman’ın favorisi olan bu tatlının tarifi sizlerle, afiyet olsun…

Malzemeler:

4 dilim bayat ekmek (kaba veya ince olabilir)

2 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilin

3 yumurta

1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

1 çay bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)

Güzelliğin Sırrı: Topuk Çatlağı Bakımı Güzelliğin Sırrı: Topuk Çatlağı Bakımı

Üzeri için:

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı limon suyu

Hazırlık:

Bayat ekmekleri küçük parçalara kırın ve bir kenara alın. Sütü bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve vanilin ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Ekmek parçalarını sıcak süt karışımına ekleyin ve iyice karıştırarak ekmeklerin sütü çekmesini sağlayın. Karışımı yaklaşık 10 dakika bekletin. Islanmış ekmek karışımına çırpılmış yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Ceviz ve kuru üzüm eklemek isterseniz, şimdi ekleyebilirsiniz. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Şeker ve suyu kaynatın. Şeker eridikten sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Tatlı fırından çıkınca sıcak şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çekmesi için biraz bekletin. Ekmek tatlınız servise hazır! Yanında dondurma veya bir top kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ