Ekonomik olmasıyla öğrencilerin gözdesi olan tavuk döner, evde yapabileceğiniz kadar pratik tarifiyle hem sağlıklı hem de leziz. Ev usulü tavuk döner tarifi sizlerle. Afiyet olsun…

Malzemeler:

1 kg tavuk göğsü (ince uzun şeritler halinde kesilmiş)

1 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)

3 diş sarımsak (ezilmiş)

1 yemek kaşığı salça (domates ya da biber)

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı tuz

Emre Kargın Yönetecek Emre Kargın Yönetecek

1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu

Hazırlanışı:

Derin bir kapta yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, salça, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuzu karıştırın. Sirke veya limon suyunu ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir sos elde edin. İnce uzun şeritler halinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığınız marine sosunun içine ekleyin. Tavukları sosla iyice harmanlayın, her yerinin sosa bulandığından emin olun. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece boyunca marine edin. Bu, tavuğun sosu iyice çekmesini sağlar. Tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Marine edilmiş tavukları sırasıyla tavaya dizin. Tavukları çevirerek her iki tarafını da güzelce pişirin. Tavuklar ince dilimlendiği için pişirme süresi kısa olacaktır, bu yüzden dikkatlice takip edin. Pişen tavukları ocaktan alıp bir kesme tahtasında ince ince doğrayın. Lavaşın içine ince doğranmış tavukları, domates dilimleri, marul, soğan ve isteğe bağlı olarak turşu veya sos ekleyin. Lavaşı sarın ve sıcak servis edin.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ