Anadolu’nun asırlık lezzeti içli köfte, dünya mutfaklarında giderek daha fazla tanınmaya başladı. Gaziantep mutfağının en özel yemeklerinden biri olan içli köfte, artık sadece Türkiye sınırları içinde değil, uluslararası mutfakta da ilgi görüyor.

Malzemeler

Dış Kısım İçin:

2 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

1 su bardağı köftelik ince bulgur

1 yumurta

2 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı irmik

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kızartmak için sıvı yağ

İç Kısım İçin:

300 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu)

1 büyük soğan (ince doğranmış)

1 su bardağı ceviz içi (ince doğranmış)

Adana’nın Kültürel Hazinesi Belgeselleşiyor Adana’nın Kültürel Hazinesi Belgeselleşiyor

2 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı kararbiber

Tuz

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlık

Sıvı yağını bir tavada ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ceviz içini, biber salçasını, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın. Harcın soğumasını bekleyin. Bulguru geniş bir kaba alın, üzerine sıcak suyu dökün ve bulgurlar şişene kadar bekleyin. Bulguru yoğurun, üzerine yumurta, biber salçası, irmik, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. İyice yoğurun. Hamur kıvamında olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sonra avuç içinde ince açın. Ortasına iç harcından koyun ve kenarlarını kapatıp oval köfte şekli verin. Şekillendirdiğiniz köfteleri bol yağda kızartın veya önceden ısıtılmış fırında 200°C’de 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ