Özel Haber

Metropol Mutfağında Bugün: Kara Buğdaylı Omlet

Hem doyurucu hem sağlıklı bir tarifle alışılmış kahvaltılıkların dışına çıkmaya ne dersiniz?

Kara buğday, gluten içermemesiyle bilinir ve bu özelliği ile gluten hassasiyeti olanların güvenle tüketebileceği bir besindir. Aynı zamanda yüksek lif ve protein içeriği ile sağlıklı beslenme planlarının da vazgeçilmez bir parçasıdır. Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek ve gluten içermeyen bir tarif: Kara Buğdaylı Omlet!

Malzemeler:

2 yemek kaşığı kara buğday unu

3 adet yumurta

1/4 su bardağı süt (isteğe bağlı olarak bitkisel süt kullanılabilir)

1 adet yeşil biber, doğranmış

1 adet domates, doğranmış

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

Taze maydanoz, doğranmış (süslemek için)

Hazırlanışı: Kara buğday unu, yumurta ve sütü derin bir kasede iyice çırpın. Karışımın pürüzsüz olmasına dikkat edin. Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve zeytinyağını ekleyin. Doğranmış yeşil biberi ve domatesi tavaya ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Çırpılmış yumurta karışımını tavaya dökün ve üzerine tuz ile karabiber serpin. Omletin bir tarafı pişene kadar bekleyin, ardından dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Eğer peynir kullanıyorsanız, omletin üzerine serpin ve peynir eriyene kadar pişirmeye devam edin. Omleti tavadan alın, doğranmış taze maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.