Bu tarifle, taze domates ve biberleri özenle hazırlayıp kaynattıktan sonra, cam kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatıyorsunuz. Kavanozlar soğuduktan sonra kış boyu serin ve karanlık bir yerde saklanarak güvenle tüketilebiliyor.

Malzemeler:

5 kg domates

Emre Kargın Yönetecek Emre Kargın Yönetecek

2 kg kırmızı kapya biber

1 baş sarımsak

2 yemek kaşığı tuz (isteğe bağlı)

Yarım su bardağı zeytinyağı

Cam kavanozlar ve kapakları

Hazırlık:

Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Soymak için domatesleri kaynar suya atıp 1-2 dakika beklettikten sonra soğuk suya alabilirsiniz. Bu yöntemle kabuklar kolayca soyulacaktır. Soyulan domatesleri iri parçalar halinde doğrayın veya rondodan geçirin. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde doğrayın veya rondodan geçirerek küçük parçalara ayırın. Büyük bir tencereye doğradığınız domatesleri ve biberleri koyun. Üzerine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Karışım kaynamaya başladığında tuzu ekleyin. Karışım suyunu çekene kadar 30-40 dakika arası pişirin. Pişirmenin son 5 dakikasında zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Kaynar haldeki domates ve biber karışımını sterilize edilmiş cam kavanozlara dikkatlice doldurun. Kavanozların ağız kısmında hava kalmaması için içerideki karışımı bastırın. Kapakları sıkıca kapatın ve ters çevirin. Kavanozları ters şekilde oda sıcaklığında 24 saat bekletin. Soğuduktan sonra karanlık ve serin bir yerde muhafaza edin. Bu yöntemle hazırlanan konserveler, kış aylarında yemeklerinizin lezzetli birer tamamlayıcısı olacak. Afiyet olsun!

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ