Mercimek çorbası, Orta Doğu’dan tüm dünyaya yayılan bir lezzet. Türkiye’nin dört bir yanında kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde tercih edilen bir lezzet olarak öne çıkıyor. Hem ekonomik olması hem de besleyici değeriyle sofralarımızda yer alıyor.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 adet havuç

1 adet patates

1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Emre Kargın Yönetecek Emre Kargın Yönetecek

1 çay kaşığı kimyon

6 su bardağı su veya tavuk suyu

2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı

Hazırlanışı:

Soğanı, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyun ve üzerine doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından havuç ve patatesi ekleyip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Salça kullanacaksanız, bu aşamada ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Kırmızı mercimeği tencereye ekleyin ve üzerine 6 su bardağı suyu ya da tavuk suyunu dökün. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve çorbayı orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Çorba piştikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blenderdan geçirin. Eğer çok koyu olduysa, biraz daha su ekleyip tekrar karıştırabilirsiniz. Çorbanızı kaselere paylaştırın ve üzerine limon suyu sıkarak servis edin. Üzerine kırmızı pul biber veya nane de serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ