Muhammara, genellikle pita ekmeği, kızarmış ekmek veya sebzelerle birlikte servis ediliyor. Sağlıklı ve besleyici bir alternatif arayanlar için ideal bir meze olan muhammara, sofraları zenginleştiren lezzetlerden biri olarak dikkat çekiyor. Muhammara tarifimiz sizlerle, afiyet olsun.

Malzemeler:

2 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı kırmızı biber (tercihen közlenmiş)

1/2 su bardağı zeytinyağı

2-3 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı domates salçası

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon

"Çocuk Dostu Kentler Tasarlanmalı" "Çocuk Dostu Kentler Tasarlanmalı"

Tuz ve isteğe bağlı karabiber

1/2 su bardağı taze ekmek kırıntısı (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşaması

Muhammara, cevizlerin mutfak robotunda hafifçe çekilmesiyle başlıyor. Ardından, közlenmiş veya turşu kırmızı biberler eklenerek karıştırma işlemi devam ediyor. Zeytinyağı, nar ekşisi, domates salçası ve baharatlar ilave ediliyor. Son olarak, isteğe bağlı olarak ekmek kırıntıları eklenerek kıvam ayarlanıyor.

Muhabir: CEMRE BAYRAK