Zengin malzeme içeriği ve lezzeti ile mutancana, sofralarda adeta bir şölen sunuyor. Bu geleneksel yemek hem etin hem de sebzelerin uyumlu birleşimiyle ortaya çıkan bir lezzet harikası. Mutancana, tarihi kökleriyle, birçok ailede nesilden nesile aktarılan bir tarif olarak öne çıkıyor. Yemekte kullanılan kuzu eti, yavaş pişirme yöntemi sayesinde yumuşak ve lezzetli bir doku kazanıyor. Mutancana tarifi sizlerle, afiyet olsun.

Malzemeler:

Ramazan Uyanık: “Altyapı Çalışmalarımız Öncelikli” Ramazan Uyanık: “Altyapı Çalışmalarımız Öncelikli”
  • 500 g kuşbaşı et (tercihen kuzu)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 2-3 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (süsleme için)

Yapılışı:

Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından kuşbaşı etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Bu adım pirincin lezzetini artırır. Rendelenmiş domatesi, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak kimyonu ekleyin. Üzerine sıcak suyu dökün ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ