Osmanlı döneminden günümüze uzanan bu lezzet, yüzyıllardır sofralarımızda yer alıyor ve kültürel kimliğimizin bir yansıması olarak kabul ediliyor. Paçanga böreği, Türk mutfağının özgün tarifleri arasında yer alırken, özellikle İstanbul mutfağında ayrı bir yere sahip. P
Malzemeler
6 adet yufka
200 gram pastırma (ince dilimlenmiş)
2 adet domates (küçük doğranmış)
2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 su bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kaba doğranmış domates, yeşil biber, rendelenmiş kaşar peyniri ve ezilmiş beyaz peyniri ekleyin. Karıştırarak iç harcını hazırlayın. Yufkaları düz bir zemine serin ve ortadan ikiye keserek 12 adet üçgen parça elde edin. Her bir yufka parçasının geniş kısmına önce bir dilim pastırma yerleştirin, ardından iç harçtan bir kaşık koyun. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak sıkıca sarın. Uç kısmını su ile ıslatıp yapıştırın. Bir tavaya bolca sıvı yağ koyun ve ısıtın. Hazırladığınız börekleri, altın rengi olana kadar kızartın. Fazla yağı almak için börekleri kağıt havlu üzerine alın. Sıcak servis yapın.