Hem kolay hazırlanışı hem de neredeyse her yemeğin yanında yer bulmasıyla bilinen bu lezzet, herkesin mutfağında en az bir kez pişmiştir. İşte klasik bir pirinç pilavı tarifi ve püf noktalarıyla ilgili tüm detaylar!

Malzemeler:

1 su bardağı baldo pirinç

Yenibeygücü'nde Transfer Hareketliliği Yenibeygücü'nde Transfer Hareketliliği

1,5 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı da olabilir)

1 çay kaşığı tuz

Arzuya göre 1 tatlı kaşığı limon suyu (pilavın beyaz kalması için)

Yapılışı:

Pirinçleri bir kaba alın, üzerine su ekleyip birkaç kez yıkayın. Nişastasının gitmesi ve pilavın tane tane olması için su berraklaşana kadar iyice durulayın. 15-20 dakika ılık suda bekletip süzün. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Tereyağı tamamen eriyince pirinçleri ekleyin. Pirinçleri orta ateşte 4-5 dakika, şeffaflaşana kadar kavurun. Kavrulan pirinçlerin rengi hafif değişir ve güzel bir koku yayılır. Kavrulmuş pirinçlerin üzerine sıcak suyu (ya da tavuk suyunu) ekleyin. Tuzu da ekleyin. Eğer limon suyu kullanıyorsanız, bu aşamada ekleyebilirsiniz. Hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte, suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Bu süre genellikle 10-12 dakika kadar sürer. Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve üzerine temiz bir havlu ya da kağıt havlu koyarak kapağı kapalı bir şekilde 10-15 dakika demlenmeye bırakın. Pilavınızı bir kez karıştırarak havalandırın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ