Özel Haber

Metropol Mutfağında Bugün: Simit

Simit, kahvaltı sofralarının baş tacı olarak bilinir. Hem sokakta hem de evde kolayca bulunabilen bu lezzet, çıtır çıtır dış yapısıyla ve içindeki yumuşak dokusuyla damakları şenlendirir.

Evde simit yapmak, dışarıdaki simit lezzetini aratmadığı gibi, doğal ve katkısız olmasıyla da sağlıklı bir alternatif sunuyor. Susamın fırında kavrulmuş mis kokusu tüm evi sararken, sıcak sıcak simitlerin tadına varmak bambaşka bir keyif. Üstelik bu tarifle, sokak simidi lezzetini evde denemek mümkün! İşte evde kendi ellerinizle yapabileceğiniz geleneksel simit tarifi!

Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su (simitleri batırmak için)
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Yapılışı:

İlk olarak, unu geniş bir kapta eleyip ortasını açarak maya, şeker, tuz ve zeytinyağını ekliyoruz. Ilık süt ve su ile yoğurduktan sonra hamurun yumuşak kıvam almasını sağlıyoruz. Mayalanan hamuru şekillendirip pekmezli suya batırdıktan sonra bol susama buluyoruz. Ardından 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.