Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Hem pratik yapımı hem de lezzetiyle herkesin favorisi olmayı başarmış bu tatlı, özellikle Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Sıcak veya soğuk servis edilebilen, üzerine serpilen tarçınla tam bir lezzet şöleni sunan sütlaç, aynı zamanda aile ve kültürel birikimin bir yansımasıdır.

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı pirinç unu (isteğe bağlı, kıvamı kalınlaştırmak için kullanılabilir)

Yarım çay kaşığı tuz

1 paket vanilin

Tarçın (servis için)

Hazırlanışı:

Yenibeygücü'nde Transfer Hareketliliği Yenibeygücü'nde Transfer Hareketliliği

Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerine sütü ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pişen pirinçlerin üzerine şeker, tuz ve vanilin ekleyip karıştırın. Kısık ateşte karışım koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Eğer kullanacaksanız pirinç ununu biraz süt ile karıştırıp topak kalmayacak şekilde eritin ve sütlaça ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın. Sütlaç kıvam alınca ocaktan alın ve kaselere veya büyük bir kaba paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis yapın. Afiyet olsun…

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN