Zeytinyağlı enginar hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunarak sonbahara geçişte sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Enginar, lif ve antioksidanlar bakımından zengin olup, sindirim sistemini destekler ve kalp sağlığını güçlendirir. İşte bu lezzetli mezeyi evde kolayca hazırlamak için gereken tarif!

Malzemeler:

4 adet enginar

1/2 su bardağı zeytinyağı

1 adet limon (suyu ve kabuğu)

1 adet soğan (ince doğranmış)

2-3 diş sarımsak (ezilmiş)

1/2 su bardağı bezelye (isteğe bağlı)

Tuz

Karabiber

Erkan Solmaz İnançlı! Erkan Solmaz İnançlı!

Dereotu (süslemek için)

Hazırlık:

Enginarların dış yapraklarını ve kök kısmını kesip hazırlayın. Limon suyu ile kararmalarını önleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ardından sarımsağı ekleyin. Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine enginarları yerleştirin. Üzerine bezelyeleri ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberi de ekleyip, tüm malzemelerin üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Enginarların yumuşadığından emin olun. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve enginarları oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpip servis yapabilirsiniz.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ