Yazın gelmesi ve sıcaklıkların da artmasıyla Adanalının kışlık derdi de başlar…
Biber salçası, domates salçası, kuru patlıcan, kabak uzar gider bu liste… Bu sene, geçmiş senelere göre iş biraz daha zor. Her şey ateş pahası!
Yemeklerin ana maddelerinden biri olan salçanın biberi, 20 ile 25 lira arasında bir fiyata satılıyor. Eee, salça dediğin şey 2-3 kilo biberle yapılan bir şey değil ki… Yetkililer fiyatın düşeceğini, sıcaklardan ötürü çalıştıracak işçi bulmadıklarını belirtiyorlar. Ne kadar düşebilir ki, 15-17 lira olur mu dersiniz? O zaman vatandaş koşa koşa alır, yapar salçasını (!)
Eskiden sokakta oynarken acıkır eve koşardık. Annemiz de hemencecik ekmek arası salça sürer verirdi. Bu nasıl bu kadar lüks olabilir? Yoksa Salçalı ekmek de mi artık hatıralarda kalacak?