HATİCE ÇATALYÜREK
Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin 51 yıllık geçmişe sahip bir hastaneden ziyade eğitim yuvası olduğunun altını çizerek, içerisinde 2 binin üzerinde örencinin eğitim alarak çok yetenekli hekimlerin yetiştiğini dile getirdi.
Menteş; “21 Şubat’ta bu kentin değeri, en büyük hastanesi kapatıldı. Öğrencilerimiz 4, 5, 6 hastane geziyor. Uygulama yapacak hastane yok. Biz bu çocuklara nerede eğitim vereceğiz”? dedi
5 AYDIR HASTANEMİZ KAPALI
Balcalı’nın bu coğrafyanın bir kültürü olduğunu dile getiren Selahattin Menteş; “Yaşanan deprem felaketinin ardından 21 Şubat’ta bu kentin en büyük hastanesi, değeri, markası kapatıldı. Hastalar ilimize ve diğer illerde dağıtıldı. Şu an bizim devasa hastanemizin sadece yüzde 15 ‘i hizmet veriyor. Depremde en büyük kaygımız geleceğimiz olan öğrencilerin eğitimi aksamsın devam etsin di. Sağlık Bakanı’nın “Biz hastaneyi biryere taşıyacağız çok kısa süre içersinde yeniden hizmete davam edecek” demesine rağmen hala 5 aydır hastanemiz açılmadı. Bir an önce hizmetlerine devam etmeli ” diye konuştu.
ADANA DEĞERLERİNİ KAYBEDİYOR
Selahattin Menteş Adana’da kaybedilen her şeye sahip çıkmak zorundayız” diyerek, Balcalı Hastanesi’nin yeniden açılması konusunda yetkililere çağrıda bulundu. Menteş; “Balcalı 51 yıllık geçmişe sahip, yarım asrı devirmiş bu ülkenin büyük bir değeri. Bu fakülteye ülkenin çok başarılı öğrencileri girer. Bazı branşlar var ki sadece orada var. Bazı hastalıklar sadece orada tedavi ediliyor. Bir branştan örnek verirsek örneğin çocuk metabolizma hastalıkları sadece Balcalı’ da var. Adana değil Türkiye’nin birçok ilinden ve yurt dışından hasta alan bir üniversite” şeklinde konuştu.