Kakaolu Dondurma

Malzemeler:

1 su bardağı süt

2 su bardağı krema

1 su bardağı kakao

1 paket vanilya

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:

Süt, şeker, vanilya, nişasta ve kakaoyu bir kapta harmanlayın. Kremayı tencereye alıp orta ateşte ısıtın. Kakao karışımını ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışımı çelik bir kap içine aktarın ve buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakın. Kabı derin dondurucuya yerleştirin ve dondurma kıvamına gelinceye kadar her 30 dakikada bir çıkartarak çatal ile 2-3 dakika karıştırın. Dondurmayı kapaklı bir kaba aktararak birkaç saat soğuttun. Bu sayede kıvamı bozulmayacaktır. Afiyet olsun…

İki Malzemeli Dondurma:

Malzemeler:

2 adet muz

1 kâse çilek (veya sevdiğiniz başka bir meyve)

1 kaşık akçaağaç şurubu (isteğe göre tatlandırmak için)

(Malzemelerinizi damak zevkinize göre değiştirebilir, arttırabilirsiniz.)

Yapılışı:

Muzu ve çileği irice doğrayıp, blenderda püre haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı dondurma kalıplarına döktükten sonra 5-6 saat veya bir gece dondurucuda beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun…

Vegan Dondurma

Malzemeler:

2 adet muz

1 çay bardağı çilek veya dutgiller (böğürtlen, ahududu vb)

1 fincan ev yapımı badem sütü (tercihen değiştirebilirsiniz)

1 kapsül vegan probiyotik (tercihen değiştirebilirsiniz)

1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı veya 2 çorba kaşığı susam veya 1 avuç kaju

Üzeri için:

Kırılmış Antep Fıstığı, chia tohumu, ceviz, kakao parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.

Yapılışı: Öncelikle çilek ve muzları bir kaba koyarak buzdolabında dondurun. Çok katı olmamasına dikkat edin. Eğer katılaştıysa buzluktan çıkartın ve oda sıcaklığında 5 dakika çözünmesi için bekletin. Meyveleri karıştırıcıdan geçirerek dondurma kıvamına getirin. Dilerseniz probiyotik, badem sütü ve hindistan cevizi yağı da ekleyebilir, aroma katabilirsiniz. Hazırladığınız vegan dondurmaları kakao parçacıkları ve antep fıstığı ile süsleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN