Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri, 450 personel ve 120 araç ile haşere mücadelesini güçlendirerek sürdürüyor. Ekipler, insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, hamamböceği, karasinek, fare ve pire gibi haşerelerin kontrol altına alınması için yıl boyunca çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor.

KULLANILAN İLAÇLAR BAKANLIKTAN ONAYLI

Özellikle bina bodrumlarındaki hidrofor çukurları, inşaat sahalarındaki su birikebilecek asansör boşlukları ve sığınaklar, foseptikler, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemleri, rögarlar, dereler gibi yerleşim yerlerindeki kritik noktalara düzenli olarak uygulanan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlar hem kapalı hem de açık alanlarda etkin şekilde kullanılabiliyor.

ESKİ OTOMOBİL LASTİKLERİ TOPLANIYOR

Parklar, gübrelikler, çöp konteynerleri, süs havuzları gibi haşere üremesine neden olan alanlara müdahale edilerek, haşere gelişimi önleniyor. Ayrıca içinde yağmur suyu birikebilecek kullanılmayan otomobil lastikleri toplanarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi yanı sıra, geri dönüşüme gönderilerek çevre kirliliği yaratabilecek maddelerin bertaraf edilmesi sağlanıyor.

450 PERSONEL 120 ARAÇ İLE MÜCADELE

İl genelindeki derelerde yapılan temizlik ve açma çalışmaları ile suyun durgunlaşması engellenerek sivrisineklere yaşam olanı olabilecek alanların oluşması önleniyor.

Depremden etkilenen bölgelerde ve yıkım süreci devam eden binaların olduğu alanlarda ise özellikle uçma yetisine ulaşan sineklere yönelik gece ilaçlamalarına ağırlık verilerek, rögarlar, foseptik çukurları, yüzme havuzları ve atık depolama alanları gibi kritik noktalar düzenli olarak kontrol edilip ilaçlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşların rahatı ve huzuru için günün 24 saati 450 personel ve 120 ilaçlama aracı ile yaptığı çalışmaları güçlendirerek sürdürüyor.

Kaynak: BÜLTEN