Adana Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ndeki depodan sorumlu olan O.K., borsada yüksek miktarda para kaybedince; depodaki mühimmatları gizlice dışarıya çıkartıp, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle geçen yıl polislikten atılan Y.Y.’ye sattı.
Skandalın ortaya çıkmasıyla başlatılan soruşturmada; 250 el bombası ve 270 bin mermiyle yüksek tesirli mühimmatın depodan çalındığı tespit edildi. Fark edilmemesi için eğitimde zayiat olarak gösterilen cephaneliği satın alan Y.Y.’nin de bunu, Mersin’e gönderdiği belirlendi.
Y.Y.’nin mühimmatı, Mersin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görevli Z.T.M. adlı kadın başkomisere devrettiği, onun da yine FETÖ ile bağlantısı iddiasıyla 2024 yılının Mart ayında özel harekattan uzaklaştırılan eşi A.M. ve ‘Baygara’ adlı organize suç örgütünün avukatı olduğu öne sürülen M.Y. ile birlikte bir av bayisine sattığı öne sürüldü.
Yapılan baskınlarda; 139 el bombası, 2’si ‘Glock’ marka suikast silahı ve biri ‘Colt’ marka olmak üzere 55 tabanca, 3 otomatik tabanca, 2 av tüfeği, 7 bin 621 adet fişek, 200 şarjör, 17 balistik yelek, 5 elektroşok cihazı, 400 biber gazı, 23 bıçak, 3 çelik plaka, 2 balistik kask parçası, 22 de kabza kapağı ele geçirildi.
Malzemelerin önemli bir bölümünün, Avukat M.Y.’nin ofisinde bulundu. Ancak ele geçirilen mühimmata rağmen, Özel Harekat’ta yapılan sayım sonrasında; 100 el bombası ve 255 bin fişeğin de hala kayıp olduğu öğrenildi.
Çalınan bomba ve fişeklerin de kime satıldığı ve şu anda nerede olduğu da araştırılıyor. Operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden biri olan Z.T.M., ağlayarak adliyeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemeye çıkan zanlılardan Y.Y., M.Y., E.T., A.M., O.K., A.K. ve K.B. tutuklanırken, 4’ü ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı.
Öte yandan, Adana Valiliği’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Söz konusu mühimmatın, Bayğaralar adlı silahlı suç örgütüne satışına ilişkin, herhangi bir delile rastlanmamıştır” ifadesine yer verilmişti.