Sular mevki Cemalpaşa PTT karşısındaki Sular Kolcuoğlu Restaurant'ın açılışında Birlik Başkan Vekili ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Elektrik Teknisyenleri Esnaf Odası Başkanı İsmail Abike ile işyeri sahipleri İsmet Sefa Ersöz, Ahmet Büyükdeveci ve çok sayıda davetli hazır bulundu.
Açılışta konuşan Birlik Başkanı Kazım Barışık, her işyeri sahibinin öncelikle dikkat etmesi gereken kuralların, güleryüz, hijyenik ortam ve uygun fiyat olduğuna işaret ederken, 100 yıllık mazisi olan Kolcuoğlu markasının da Sular mevkindeki bu şubede iyi değerlendirilmesi dileğinde bulundu. Barışık, kriz ortamında 36 personele iş vererek büyük cesaret örneği gösteren işyeri sahiplerini de kutlarken, “Birliğinizi, dirliğinizi bozmayın. Sonu hüsran olur. Bu ekonomik ortamda bu kadar riske girmek ancak küçük esnafa yakışır. Pirimiz Ahi Evran'ın dediği gibi Akıl, Ahlak,. Bilim ve Çalışma'yı üzerinde toplayan esnaf ve sanatkarlarımız işlerinde mutlak muaffak olurlar. Küçük esnaf ve sanatkarlarımıza destek olmak lazım. Büyük firmalara verilen teşvikler, destekler bize de verilsin. Esnaf ve sanatkarımız, korunup, kollansın. Bu işyerini Adanalıların hizmetine sunan kardeşlerimi kutluyor, hayırlı müşteriler, bol kazançlar, başarılar diliyor, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum”dedi.
Vali Yardımcısı Erdem Kıyak da, böyle bir açılışta bulunmaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederken, “Her girişimde bir heyecan, umut, beklentiler, keyif, haz ve mutluluk vardır. Bu mutluluğu paylaşıyor, onlara başarılı yıllar diliyorum. Yeni bir girişim bu süreçte çok büyük cesaret gerektirir. Özellikle de hizmet sektöründe ise daha da zordur. Çünkü, depolama imkanı yoktur. Bunu da çok usta insanların üretmesi gerekir. Çünkü böyle bir yere gelen önemsenmek ister. Hizmetin aksamamasını ister. Çok iyi kaliteli ürünleri, anında ve güleryüzlü sunmanızı ister. İşiniz çok zor. Onun için zor bir sektöre yatırım yapan sizleri kutluyorum. Bu tesisi hizmete hazır hale getirenlere başarılar diliyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum”diye konuştu.
Daha sonra kurdelalar kesilerek, alkışlarla işyerine girildi ve misafirlere ikramlarda bulunuldu.





