Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi ve Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, “Tavuk etinin, kırmızı ete nazaran daha ucuz olması, yağ oranın düşük, sindiriminin kolay, protein kaynağı olmadı nedeniyle hayvancılık sektöründe önemli bir yer tutuyor. Yumurta ise, fosfor, selenyum, kalsiyum, çinko minerallerinden de oldukça zengin bir gıda. Öte yandan ise Tavukçuluk sektörünün ekonomiye olan katkısı yadsınamaz. Türkiye kanatlı et ihracatında son 10 yılda önemli bir artış gösterdi. Her şeyi kenara koyalım yüzlerce kişiye istihdam sağlıyor. Baktığınız zaman dünyada tavuk eti üretiminde 9, yumurtada ise 10. Sıradayız ve beyaz et ihracatında dünya beşincisiyiz. Artan maliyetler karşısında ise firmalar çok zor durumda. Planlı, sürdürülebilir fiyat istikrarının sağlanması, market ve perakende kar marjı yüzde 5-10 aralığında tutulmalı, üreticiye ödeme en geç 10 günde yapılmalıdır. Devlet tarafından tavukçuluk desteklenmelidir” dedi.
“Tavukçuluk Sektörü Desteklenmelidir”
Bunlar da ilginizi çekebilir