Metropol Mutfağında Bugün: Tarhana Yapımı Metropol Mutfağında Bugün: Tarhana Yapımı

Mardinli olmasına rağmen, Adana'da bir sokak arasında kebap tablası açarak işe başlayan, sonrasında kurduğu restoranla Türkiye’nin dört bir yanına yayılan ve lezzetiyle ünlenen Bedrettin Aydoğdu’dan (Bedri Usta) dikkat çeken paylaşım.

İstanbul’dan Adana’ya gelmek için havayolunu tercih eden Bedri Usta, ilk kez Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı kullandı. Aydoğdu, o anlarda yaşadığı deneyim ve şoku, cep telefonu kamerasıyla çektiği videoyla takipçileriyle paylaştı.

Üzerinde Adana Demirspor forması olduğu görülen Bedri Usta, videodaki konuşmasında; “Adana’da uçaktan körükle inmeye alışık değiliz. Nasıl olacak şimdi? Alışmıştık uçaktan indikten sonra taksiye binmeye. Bu körük ne ya?” dedi.

“54 yaşındayım, ilk kez Adana’da körükten ilerliyoruz. İlk inişimizi yaptık” ifadesini kullanan Bedri Usta, körükte bir süre ilerleyip, çıkış kapısına ilerledikten sonra kapının kilitli olduğunu fark edince de; “Kapı bile açılmıyor. Kapıları daha açmamışlar. Körükten inmeye alışık değiliz ya. Geldik de kapı kilitli” diye konuştu.

Muhabir: SONER KAN