19 Ekim’de düzenlenen buluşmaya, Türk Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Çakmaklı ile TED Genel Merkez yöneticileri ve yurt yöneticileri katıldı. Köklü geçmişi olan yurdun ortak hafızasını ve geleneklerini yaşatmak amacıyla düzenlenen buluşmada mezunlar, öğrencilik yıllarına ilişkin anılarını ve deneyimlerini paylaştı.

Adana’da 1949’Dan Bugüne Uzanan Yurt Geleneği Bekir Sapmaz Yurdu’nda Tarihî Buluşma Haberi 2

Aynı Çatı Altında, Aynı Yurt Ruhuyla

Üniversite yıllarını Bekir Sapmaz Erkek Öğrenci Yurdu’nda geçiren mezunlarla bugün yurtta kalan öğrencilerin bir araya gelmesi, geçmişle gelecek arasında anlamlı bir bağ kurulmasını sağlarken, aidiyet duygusunun güçlenmesine de katkı sağladı.

Adana’da 1949’Dan Bugüne Uzanan Yurt Geleneği Bekir Sapmaz Yurdu’nda Tarihî Buluşma Haberi 3

48 Yaşındaki Mustafa Akel’den Acı Haber!
48 Yaşındaki Mustafa Akel’den Acı Haber!
İçeriği Görüntüle

Farklı dönemlerde aynı yurt ortamını paylaşmış mezunlar, buluşmada söz alarak öğrencilik yıllarının insan hayatındaki yerini, deneyimlerini ve hatıralarını anlattı. Anlatılanlar, yurt ortamında kurulan bağların yıllar geçse de devam edebildiğini, ortak yaşanmışlıkların değerini ortaya koydu.

Geleneksel Sofra Kuşakları Buluşturdu

Buluşmada, yurtta yıllardır sürdürülen barbunya ve börek geleneği de yaşatıldı. Mezunlar, öğrenciler ve yöneticiler aynı sofrada bir araya gelerek yurt yaşamının ortak anılarını hatırladı.

Bekir Sapmaz Erkek Öğrenci Yurdu’nun ilk mezunlar buluşması, yurt yaşamının barınmanın ötesinde dostluklar, dayanışma ve kalıcı bağlar oluşturmadaki rolünü vurguladı. Organizasyon, mezunlarla öğrenciler arasındaki iletişimin sürdürülmesi ve yurt kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması yolunda anlamlı bir başlangıç oldu.

Kaynak: Haber Merkezi