Ramazan Bayramı öncesi saç ve sakal tıraşı olmak isteyen Adanalılar berberlerde yoğunluk oluşturdu. Birçok berber işletmecisi çalışmaya başladı. Ramazan ayının özellikle son günlerinde başlayan bu yoğunluk iftar sonrası gece geç saatlere kadar devam ediyor.
Vatandaşların yoğunluk oluşturduğu berberlerden biri de Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde bulunan Saloon Murat Çakmak oldu. Kuaför işletmecisi Murat Çakmak bayram öncesi yoğunluk yaşadığını belirterek günler öncesinde müşterilerinden randevu talep ettiğini söyledi.
Çakmak, “Her bayram öncesi mutlaka müşterilerimizden randevu almalarını istiyoruz. Çünkü genelde bayram tıraşını vatandaşımız son günlere bırakıyor. Biz de karışıklık olmaması ve hak geçmemesi için onlardan randevu almalarını istedik.” dedi.
Her ne kadar randevu almalarını isteseler de bazı müşterilerin randevu alamadığını ama onları da bir şekilde tıraş etmeye çalıştıklarını ifade eden Çakmak, “Randevu alamayanları da bir şekilde tıraş etmeye çalışıyoruz. Bir müşterinin tıraşını hızlı şekilde bitirebilirsek randevu alamayanları o araya sıkıştırıyoruz. Kişiden kişiye saç ve sakal kesim süreleri değişebiliyor.” diye konuştu.
Murat Çakmak son olarak tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladığını belirtti. Yaşanan yoğunluğun da Ramazan ayının bir bereketi olduğunun altını çizen Çakmak şeker tadında bayram tıraşı olmak isteyenleri beklediklerini aktardı.