Analı Kızlı çorbası içli köftenin küçük ve sulu halidir. Her bölgede birbirinden farklı malzemelerle kendisine özgü tarifleriyle yapılabiliyor. Davetlerde oldukça tercih edilen yemeğimiz yapılışıyla ve kullanılan malzemelerle dikkat çekmekte. Bir çoğumuzun en sevdiği yemekler arasında yer aldığına eminim. Hem lezzetli hem de ana malzemeleriyle oldukça sağlıklı bir yemek. Zahmetine değecek ve tadı damağınızda kalacak tarifimizi buyurun birlikte yapalım. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

MALZEMELER:

Köftesi için:

2 su bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı irmik

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 adet yumurta

1,5 su bardağı un

İç Harcı İçin:

150 gram yağlı dana kıyma

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1çay kaşığı pul biber

1çay kaşığı karabiber

2çay kaşığı tuz

Çorbası için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

300 gram dana kuşbaşı eti

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1,5 litre su

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet limon suyu

Üzeri için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

İç harcımızı hazırlamak için öncelikle kıymamızı kavuralım. Daha sonra soğanı küçük küçük doğradığımız soğanı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Tereyağını ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakalım.

Başka bir tencerede etleri kavuralım ve ardından salçayı ekleyelim.

Suyumuzu ekleyip yaklaşık 40 dakika kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirelim.

Köftesi için yoğurma kabına köftelik bulguru ve irmiği alalım. Üzerine oda sıcaklığında su ekleyelim.

Trafikte ‘Korsan’ Denetimi! Trafikte ‘Korsan’ Denetimi!

Elinizle karıştırın ve ıslanması için üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.

Ardından yoğuralım. Sonrasında rendelenmiş soğanı, salçaları ve baharatları ekleyelim. 10 dakika daha yoğuralım.

Son olarak yumurta ve unu ekleyip 10 dakika daha yoğuralım. Sakız kıvamına gelince elimizde yuvarlak olarak açalım ve iç harcını içerisine koyup elimizde yuvarlayalım. Kapatırken elimizi hafif suya batırıp kapatalım.

Küçük köfteleri de avucumuzda yuvarlayıp şekil verelim.

Kısık ateşte pişen etlerin üzerine haşlanmış nohutu ekleyelim. Daha sonra köfteleri ekleyelim. Limon suyunu da ekleyip 10 dakika pişirelim. Tabağa alınca tereyağı, zeytinyağı, nane ve toz kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdirelim. Servise hazır. Afiyetler olsun!

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN