Bilal Ender Yağ'dan Amatör Sporculara Destek Mesajı Bilal Ender Yağ'dan Amatör Sporculara Destek Mesajı

Geçmişte seyyar satıcılarda satılan bici bici şimdilerde restoranlarda ve kafelerde de satışa sunuluyor. Hele ki akşam yürüyüşlerine çıktığımızda ilk işimiz bici bici yemek oluyor. Muhallebisini kaşıklayarak yiyip suyunu da pipetle içince adananın sıcaklığından eser kalmıyor. Tabi kısa bir süreliğine. Evde de bu keyfi yaşamak isteyenleriniz için tarifimizi aşağıya bırakıyoruz. Afiyetler olsun!

MALZEMELER:
Muhallebisi için:
2,5 su bardağı su
3/4 çay bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)

Şerbeti için:
1 su bardağı su
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kırmızı meyve
2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı rendelenmiş buz
1 adet büyük boy muz

HAZIRLANIŞI:
Muhallebimiz için nişastayı ve suyu tenceremize alıp koyu bir kıvama gelene kadar çırpalım.
Öncesinde ıslattığımız borcama döküp üzerini düzleyin.  Ve buzdolabında donana kadar saklayın. 
Şerbeti için tüm malzemelerimizi blendera atıp karıştıralım. 
Daha sonra muhallebimizi dolaptan alıp küçük kareler halinde doğrayalım. 
Buzlarımızı rondoda çekip kar haline getirip muhallebimizin üzerine ekleyelim.
Hazırladığımız şerbeti üzerinde gezdirelim.
Muz dilimleri ve şerbetinde kullandığımız malzemeyle süsleyelim. Bekletmeden servis edelim. Afiyet olsun.

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN