Kullanıcılar, bu pratik tarifi deneyip sonuçlarını paylaştıkça tarifin popülaritesi hızla artıyor. Özellikle tatlı severler için mükemmel bir seçenek olan bu tarif hem hazırlanış kolaylığı hem de damaklarda bıraktığı muhteşem tat ile beğenileri topluyor.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

5 yemek kaşığı kadayıf

2 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

3 yemek kaşığı dövülmüş fıstık içi

250 gram sütlü çikolata

Güzelliğin Sırrı: Topuk Çatlağı Bakımı Güzelliğin Sırrı: Topuk Çatlağı Bakımı

Yapılışı:

1 yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte eritin. Eritilen tereyağında 5 yemek kaşığı kadayıfı altın rengi alana kadar kavurun. Kavrulan kadayıfın üzerine 2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve 3 yemek kaşığı dövülmüş fıstık içini ekleyin. Karıştırarak homojen bir kıvam elde edin. 250 gram sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolatanın yarısını bir kalıba dökün ve dondurucuda donması için bekletin. Donmuş çikolatanın üzerine fıstıklı karışımı eşit bir şekilde yayarak düzeltin. Kalan erimiş çikolatayı da bu karışımın üzerine dökün. Kalıbı tekrar dondurucuda en az 1-2 saat bekletin. Donan çikolatayı kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ