Tavuk kanatlarının buluştuğu enfes soslar ve baharatlar sayesinde, ortaya çıkan bu lezzet hem sizin hem de misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek. Bu tarif, çıtır çıtır ve baharatlı lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Malzemeler:

- 1 kg tavuk kanadı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- 1 tatlı kaşığı tatlı paprika

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı kekik

- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş rendelenmiş sarımsak)

- Tuz

- İsteğe bağlı olarak pul biber veya acı biber sosu

Yapılışı:

Saha Komiserleri Yemekte Bir Araya Geldi Saha Komiserleri Yemekte Bir Araya Geldi

Fırını 200°C'ye (fanlı) veya 220°C'ye (fansız) ısıtın. Tavuk kanatlarını yıkayın ve kurulayın. Bir kaseye alın. Zeytinyağını ve baharatları kanatların üzerine ekleyin. Kanatların her yerine eşit dağılacak şekilde karıştırın. Kanatları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üst üste gelmemesine dikkat edin. Önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Kanatlar altın rengi alıp çıtır çıtır olmalıdır. Pişirme süresinin son 5 dakikasında fırının ızgara ayarını kullanabilirsiniz. Sıcak servis yapın. Yanında yoğurtlu sos veya barbekü sos ile servis edebilirsiniz. Bu tarif hem hızlı hem de oldukça lezzetli. Yanında bir salata ve pilavla güzel bir akşam yemeği sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ