Özel Haber

Metropol Mutfağında Bugün: Islak Hamburger

Gece hayatının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biri olan ıslak hamburger, kendine has lezzeti ve sosuyla dikkat çeken bir fast food klasiğidir.

Islak hamburgerin ana malzemesi, yumuşacık ve hafif nemli ekmek ile lezzetli bir köfteden oluşur. Özel domates sosu ve sarımsaklı baharat karışımı ile marine edilen ekmekler, bu eşsiz tadı ortaya çıkarır. Kolayca yapabileceğiniz tarifimiz sizlerle, afiyet olsun.

Malzemeler:

4 adet hamburger ekmeği

4 adet hamburger köftesi

1 su bardağı domates sosu

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Sarımsakları ezerek küçük bir tencereye alın. Tereyağını ekleyip sarımsakları kavurun. Domates sosunu ilave edin ve karıştırın. Pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika kadar kaynatın. Köfteleri ızgarada veya tavada iyice pişirin. Pişen köfteleri hamburger ekmeklerinin içine yerleştirin. Hazırladığınız domates sosunu ekmeklerin üzerine bolca sürün. Hamburgerleri fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik fırında 5-10 dakika kadar ısıtın. Sıcak servis yapın. Dilerseniz yanında turşu ve patates kızartması ile sunabilirsiniz.