Hayatımızın bir döneminde hepimiz bir Issız Adamla tanışmışızdır.  Aman ıssız adamlardan uzak durun hanımlar. Belki size havuçlu kek yapabilir ama hayatınıza katacağı tek güzel şey o havuçlu kek olur. Ama artık buna da gerek yok. Çünkü şimdi havuçlu kekinizi kendiniz yapacaksınız. Alper’le Ada bir araya bir daha gelmez ama siz ve havuçlu kek ayrılmayacak ikili olacaksınız. Çokça tüketilen, çay yanı sohbetlerinin en daim yoldaşı havuçlu kekin tarifini aşağıya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyetler olsun!

MALZEMELER:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

Öğrencilere Sıcak Destek Öğrencilere Sıcak Destek

4 tane küçük havuç rendesi

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tarçın

1 su bardağı parçalanmış ceviz içi

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle havucumuzu soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.

Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım.

Karışım kıvama gelince havuç rendesi, parçalanmış ceviz içi ve tarçını ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım.

Kullanacağımız kek kalıbını iyice yağlayıp karışımımızı içerisine aktaralım.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Ara ara kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim.

Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alalım ve soğumaya bırakalım

Soğumuş keki ters çevirip kalıptan çıkmasını sağlayalım. Sonrasında dilimleyip servis edelim. Afiyetler olsun.

PÜF NOKTALARI:

Kullandığımız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.

Şeker ve yumurtanın köpüklenmesini sağladıktan sonra diğer malzemeleri ekleyelim.

Toz malzemeleri, özellikle de unu eleyerek kullanalım

Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayalım.

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN