Uzak doğuya ilgisi olan, Kore dizilerini izleyen herkes eminim tadını hem merak ediyor hem de yemek istiyordur. Bu yüzden bugün bir farklılık yapıp Kimbap tarifiyle geldik. Pirinci bolca pişirip avokado, ton balığı, somon, füme et ve sebzeler ile sarıp rulo haline getirilmesiyle yapılan meşhur yiyecek. Kore’nin vazgeçilmezi diyebiliriz. Kimbap’ı sushi severler bayılarak yiyecek diyebilirim. Kore dizilerini sürekli izleyenlerimiz bunu yapmak için eminim can atacak. Sosyal medyada da sürekli karşımıza çıkıp canımızı çektiren kimbap’ı malzemeleriniz hazırsa buyurun birlikte yapalım. Deneyeceklere kolay gelsin.

MALZEMELER:

12 yaprak yenilebilir deniz yosunu

2 su bardağı pilavlık pirinç

5 yemek kaşığı pirinç sirkesi

6 su bardağı su

4 çay kaşığı toz şeker

Devecispor'dan Sıkı Antrenmanlar Devecispor'dan Sıkı Antrenmanlar

3 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre)

1 adet avokado (olgun, ince dilimlenmiş)

1 adet havuç (ince jülyen kesilmiş)

1 adet salatalık (dış kısımları, ince jülyen kesilmiş)

160 gram ton balığı (bir kutu)

SERVİS İÇİN:

1 kâse soya sos

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle pirinçlerimizi yıkamadan su ile birlikte tenceremize alalım. Pirinçlerimiz lapa olana kadar pişirelim.

Lapa olan pirincimizi bir kâseye ekleyelim ve sıcakken pirinç sirkesi, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım. Ilıyana kadar soğutalım.

Matımızı serelim ve üzerine bir yosun yaprağını ekleyelim. Üzerine pirinci ellerimizle yayalım. Hemen yapışacaktır. Dilerseniz bir miktar su ile her seferinde elinizi ıslatarak bu işlemi yapabilirsiniz.

Bir kenarına biraz salatalık, üzerine havuç, üzerine avokado dilimlerinden ekleyelim.

Ton balığını da ilave edelim.

Matı kaldıralım ve elimizle her çevirme de sıkarak yosun yaprağını rulo haline getirelim.

Yosun yaprağının mümkün olduğunca yuvarlak şekil almasını sağlayalım.

Tamamını sardıktan sonra iyice sağlamlaştıralım.

Keskin bir bıçak yardımıyla istediğimiz boyutta dilimleyelim.

Kimbapımız hazır! Soya sosu ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN