Yaz aylarının vazgeçilmezi, sağlıklı ve lezzetli kısır tarifi sizlerle. Türk mutfağının sevilen mezelerinden biri olan kısır, bol vitamin ve mineral içeren doğal malzemelerle hazırlanıyor. Şimdiden afiyet olsun…

Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 limonun suyu

Yarım demet taze maydanoz (ince kıyılmış)

Yarım demet taze nane (ince kıyılmış)

2 yeşil soğan (ince doğranmış)

1 orta boy salatalık (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı pul biber

Tuz, karabiber

Hazırlık:

İnce bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve bulgurun suyu çekmesini bekleyin (yaklaşık 15 dakika). Dinlenen bulgurun üzerine domates salçası, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz, nane, yeşil soğan ve rendelenmiş salatalığı ekleyin. Baharatları da ilave ederek karıştırın.

Sunum:

Hazırladığınız kısırı servis tabağına alın. Üzerini marul yaprakları veya domates dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyetle yemeden önce soğuması için bir süre bekletin.

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN