Hem pratik hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için ideal bir tarif olan kuru fasulye, Türk mutfağının en sevilen ve pratik yemeklerinden biri olarak öne çıkıyor. Geleneksel lezzetleri sevenler için ideal bir seçenek olan bu tarif hem besleyici hem de doyurucu özelliğiyle dikkat çekiyor. Kuru fasulye tarifimiz sizlerle, afiyet olsun…

Müteahide ‘Haraç’ Kurşunu! Müteahide ‘Haraç’ Kurşunu!

Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye

1 adet büyük soğan (doğranmış)

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

1 adet havuç (isteğe bağlı, rendelenmiş)

1 adet domates (rendelenmiş veya 1 yemek kaşığı domates salçası)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

5 su bardağı su

1 defne yaprağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyun ve şişmesini bekleyin. Ertesi gün suyunu süzün. Geniş bir tencerede zeytinyağını veya tereyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. İsteğe bağlı olarak rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Ardından rendelenmiş domatesi veya domates salçasını ilave edin. 2-3 dakika kadar pişirin. Süzdüğünüz kuru fasulyeleri tencereye ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı defne yaprağını ekleyin. Ardından suyu ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyelerin yumuşaması için yaklaşık 30-40 dakika kısık ateşte pişirin. Eğer düdüklü tencere kullanıyorsanız, pişirme süresi 15-20 dakika kadar kısalacaktır. Kuru fasulye piştikten sonra sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav ve turşu ile sunabilirsiniz.

Editör: Metropol Gazetesi