Sürekli canı tatlı isteyenlerimiz vardır aramızda. Hep aynı tattan sıkıldıysanız eğer bu tarif tam size göre. New York’tan dünyaya yayılan ve popülerliği oldukça artan magnolia, ülkemizde de oldukça sevilmekte. Misafirlere çay servisinin yanında ne vereceğim diye düşünüp durmayın ve çok basit olan tarifimizi yapmaya başlayın derim! Hem hafif hem ekonomik hem de lezzetli, çok beğeneceğinizden ve beğeneceklerinden eminim. Hemen aşağıya tarifimizi bırakıyoruz. Afiyetler olsun!

Magnolia Tarifi

Malzemeler:

Hadırlıgücü'nün Geleceği İçin Umutlu Açıklamalar Hadırlıgücü'nün Geleceği İçin Umutlu Açıklamalar

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilin

1 yumurta sarısı

1 paket krem şanti

1 paket bisküvi (kedidili, bebe bisküvisi veya başka bir çeşidi)

Çilek, muz veya dilediğiniz meyve

Yapılışı:

Muhallebi Hazırlığı:

Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve vanilini ekleyin. Karıştırarak soğumaya bırakın.

Krem Şanti Hazırlığı:

Krem şantiyi, paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Hazırladığınız krem şantiyi, soğuyan muhallebiye ekleyin ve mikserle iyice çırpın.

Bisküvi Hazırlığı:

Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.

Son Hazırlık:

Kupların veya kaselerin tabanına bisküvi unundan bir kat serpin. Üzerine bir kat muhallebi dökün. Dilimlediğiniz meyveleri ekleyin. Tekrar bisküvi ve muhallebi katlarını sırasıyla ekleyin. En üstüne tekrar bisküvi serpin ve meyvelerle süsleyin.

Servis:

Hazırladığınız magnoliaları buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN