Yumuşak dokusu ve çeşitlendirilebilir yapısıyla pankekler, hem tatlı hem de tuzlu olarak servis edilebiliyor, bu da onu farklı kültürlerin mutfaklarında popüler kılıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde, özellikle kahvaltılarda sıklıkla tüketilen pankekler, şurup, tereyağı, meyve ve bazen krem şanti ile servis ediliyor. Ülke genelindeki birçok restoran ve kafe, pancakeleri çeşitli tatlandırıcılarla sunarak müşteri memnuniyetini artırıyor. İşte enfes pankek tarifi sizlerle.

Malzemeler:

“Bu Kutsal Emaneti Yere Düşürmeyeceğiz” “Bu Kutsal Emaneti Yere Düşürmeyeceğiz”

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

1 adet büyük yumurta

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Bir kasede un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede yumurtayı çırpın. Süt ve eritilmiş tereyağını (veya sıvı yağı) ekleyin. Vanilini de ekleyebilirsiniz. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve karıştırın. Hamuru fazla karıştırmamaya dikkat edin; biraz topaklı olması normaldir. Bir tavayı orta ateşte ısıtın ve hafifçe yağlayın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya dökün. Pankekin yüzeyinde baloncuklar oluşmaya başladığında, spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Genellikle 1-2 dakika sürer. Pankekleri sıcak servis edin. Üzerine akçaağaç şurubu, taze meyve, çırpılmış krema, çikolata sosu veya başka tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz.

Muhabir: ZÖHRE ERGÜNÖZ