Kızıl Goncalar dizisi, sadece etkileyici hikayesiyle değil, aynı zamanda Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini de ekranlara taşımasıyla izleyicilerin gönlünde taht kurdu. Dizide sıkça vurgulanan ve karakterlerin büyük bir özenle hazırladığı su böreği, dizinin unutulmaz sahnelerinden biri haline geldi. Kızıl Goncalardaki su böreği tarifi sizlerle. Afiyet olsun.

Su Böreği Tarifi

Malzemeler:

6 adet yufka

3 su bardağı süt

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

200 gram beyaz peynir

200 gram lor peyniri

1 demet maydanoz (ince doğranmış)

150 gram tereyağı (eritilmiş)

Tuz

Hazırlık:

Sosu Hazırlayın: Bir kaba sütü, yumurtaları ve sıvı yağı ekleyin ve iyice çırpın.

İç Harcı Hazırlayın: Beyaz peyniri, lor peynirini ve ince doğranmış maydanozu bir kapta karıştırın. İsteğe bağlı olarak biraz tuz ekleyin.

Yufkaları Hazırlayın: Yufkaları ıslatmak için geniş bir tepsiyi ya da büyük bir tencereyi suyla doldurun. Yufkaları bu suya batırarak ıslatın ve hafifçe sıkın.

Yapılış: Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. İlk yufkayı tepsinin tabanına serin. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımdan bir kepçe dökün ve yufkanın her tarafına yayın. Islatılmış yufkaları tepsinin içine buruşturarak yerleştirin ve her katın arasına sütlü karışımdan dökün. Yaklaşık üç kat yufka serdikten sonra peynirli harcı yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde ıslatıp tepsiye yerleştirin ve sütlü karışımı dökün. Son yufkayı kuru olarak serin. Eritilmiş tereyağını böreğin üzerine gezdirin. Böreği, sosunu çekmesi için 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar (yaklaşık 40-45 dakika) pişirin. Fırından çıkardıktan sonra su böreğini dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN