Eldeki verilere göre 16. Yüzyılda Errera Dükü Este, aşçılarından Elizabeth’in sarayında yediği gibi görkemli bir tatlı yapmalarını ister. Düşünebiliyor musunuz? Bir tatlı yapacaksınız ama İngiliz sarayındakiler kadar güzel olacak. İşte sizde İngiliz saraylarındaki tatlıları hak edecek kadar önemlisiniz. Tatlıları ağlayarak değil keyifle yemeyi hak ediyorsunuz. Bu tatlıyı keyifle yemek için kalkın ve kendinize hazırlamaya başlayın. Hem kolay hem de pratik. Çikolatanın yoğun tadıyla tüm keyfiniz yerine gelsin. Pastanede yediklerinizi aratmayacak tarifimizi aşağıya bırakıyoruz. Afiyetler olsun!

Metropol Mutfağında Bugün: Şalgam Metropol Mutfağında Bugün: Şalgam

Malzemeler:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta sarısı
120 gram bitter çikolata (iki paket)
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1/2 çay bardağı buzlu soğuk su
2-3 dilim kakaolu kek
1 paket nişasta

Hazırlanışı:
Tenceremizi ocağa alalım. İçerisine nişasta, şeker, kakao, un ve yumurta sarımızı ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş sütümüzü ilave edelim. Topaklanmaması için dikkatli karıştıralım.
Kıvamı koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. 
Kıvam alan supanglemizi ocaktan alıp içerisine tereyağını ve çikolatamızı ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım.
Son olarak içerisine soğuk suyumuzu ilave edelim.
Üzeri kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştıralım.
Tatlımızın tabanında kullanmak için kakaolu kekleri küçük küçük doğrayalım ve birkaç parçasını kuplara yerleştirelim.
Daha sonra supanglemizi kuplara paylaştıralım. Ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Muhabir: ALİYE GÜLTEKİN